De omgeving

Hieronder een greep uit de vele leuke dingen die zijn te bekijken in de omgeving.

Brive-la-Gaillarde

Brive-la-Gaillarde is een knooppunt tussen de Perigord, Quercy en Limousin. De stad heeft een grote rijkdom aan architectuur. De collegiale St-Martin dateert van de 12e eeuw. Aan de place Latreille in het hart van de stad staan veel oude huizen.

In het centrum is een gezellige straat met vele mondaine winkeltjes. Twee keer in de week is er een grote markt.

Buiten de stad in het Centre Commercial zijn enkele grote supermarkten: Le Carrefour, Géant etc. en een McDonalds.

Op dinsdag en zaterdag is in Brive hier een regionale markt.Brive ligt op circa 13 km van Port Couzages.


Grotten

Lascaux
De Grot van Lascaux werd in 1940 ontdekt. Om de schilderingen te sparen werd in 1963 besloten nog maar een klein aantal bezoekers toe te laten in de grot. Om toch de toeristen aan hun trekken te laten komen is een tweede grot gemaakt, met daarin exacte replica’s van de schilderingen. Deze grot is wel toegankelijk voor publiek, en heet heel toepasselijk Lascaux II.

Grottes de Lacave
Twaalf betoverende zalen waaronder een, door “”zwart” licht verlichte zaal van 2000m2 Onderaardse meren, zonderlinge, grillig gevormde stalagmieten. Elektrische trein en lift.


Dorpjes in de omgeving.

Turenne
Turenne is één van 100 mooiste middeleeuwse stadjes in Frankrijk. Het ligt in een cirkel op een rots en was het laatste onafhankelijke feodale leengoed in Frankrijk. Tot 1738 was Turenne de hoofdstad en stond het onder de absolute heerschappij van de familie De la Tour d’Auvergne. Henri de la Tour Auvergne was maarschalk onder Lodewijk XIV en een van de grootste militairen van de moderne tijd. De enige overblijfselen van het Château de Turenne zijn de 13e eeuwse klokken en de 11e eeuwse Toren van César, van waar u een prachtig uitzicht heeft over de Cantal aan de overkant van de Dordognevallei.

Een wandeling door de smalle straatjes van Turenne is zeker de moeite  waard. In de oude stad zijn nog resten uit de 15e tot de 17e eeuw te vinden.

Martel

Het gezellige levendige stadje Martel “met de zeven torens” laat u diverse straten en talrijke zeer fraaie constructies ontdekken: een gotische kerk, een overdekte markt, (zeer gezellig) met houten dakbetimmering op stenen steunpilaren, bijzondere huizen en torens uit de 14de, 15de en 16de eeuw, overblijfselen van de burchtwallen.


Diversen

Le Gouffre de Padirac
Een 560 meter lange ontdekkingstocht van de ondergrondse wereld in bootjes op een diepte van 110 meter over een onderaardse rivier, gevolgd door een verbazingwekkende wandeling door enorme galerijen, waaronder de “Grand Dome”, een zaal van 94 meter hoog. Vier liften geven toegang tot dit unieke en grandioze natuurfenomeen.

Reptielenland (Martel)
Een kijk op reptielen, 86 soorten getoond in daglicht.Slangen, krokodillen,, hagedissen, schorpioenen, schilpadden en spinnen. de grootste verzameling van Frankrijk.

Les Eyzies – Les grottes du Roc de Gazelle
U ontdekt in dit park reconstructies uit het leven van de prehistorische mens, op dezelfde plek als waar ze toen werkelijk geleefd hebben. u loopt door de grotten en tunnels die al vanaf de prehistorie gebruikt werden als schuilplaatsen. tijdens uw wandeling, over de schitterende bospadden kunt u bij elke bocht een verrassing verwachten. Tenslotte, beneden aan de rotswand, bezoekt u een grotwoning uit het begin van deze eeuw, waar het lijkt of de bewoners elk ogenblik thuis kunnen komen.

Comments are closed.