Actief

Kanoën op de Dordogne

Een ontspannende kanotocht is een van de favoriete uitstapjes in deze omgeving. De rivier is niet echt wild en op een relaxte manier zakt u tussen de steile wanden en de prachtige overs de Dordogne af. Af en toe onderbreekt u de toch voor een picknick of een heerlijke duik in het koele water.

Aan de Dordogne zijn verschillende opstapplaatsen waar men kano’s kan huren. De afstanden variëren van 7 tot 20 kilometer. Er is een busverbinding die u ‘s avonds weer terug brengt naar uw opstapplaats.

Klik hier voor site van de kanoverhuur op de Dordogne. (Hier staat ook een kaartje met alle opstapplaatsen)
.

 

 

 


Watersport

Op het meer Lac du Causse, het meer waar park Port Couzages aan ligt, zijn verschillende watersporten te beoefenen. Zo kun je er sufen, zeilen, waterskiën, kanoën, vissen en uiteraard zwemmen.

 Je kunt er zeilboten, surfplanken en roeiboten huren. Ook is er een waterskischool en is er een afgezet strandje met een duikplank.

 


Wandelen

In de omgeving zijn vele bewegwijzerde wandelpaden van verschillende lengtes. Bij de VVV zijn ongetwijfeld wandelkaarten en wandelroutes te verkrijgen die geschikt zijn voor uw wensen.


Golfen

Ook voor de golfers onder ons zijn er in de omgeving genoeg mogelijkheden. Hieronder enkele links naar golfbanen in de buurt.

Brive la Gaillarde - Golf de Planchetorte -18 holes baan op slechts 10 km afstand. Een zeer gevarieerde golfbaan met veel heuvels op en af en 1 riviertje, dat altijd in de weg ligt.

Saint-Cère- Golf de Montal - 9 holes. een knusse 9 holesbaan rondom de zuidkant van de heuvel. Prachtige lange holes met een magnifique uitzicht op het Chateau de Montal.

Aubazine - Golf du Coiroux - 27 holes. Een 9 holes baan met veel par 3, leuk om het korte spel te oefenen. Deze prachtige 18 holes baan ligt aan een groot meer, in de heuvels tussen de bossen. Ook de rit er naar toe is vanaf Sarrazac zeker de moeite waard.

Lachapelle - Souillac Country Club - Moeilijke baan in heuvelachtig landschap.

 
Comments are closed.